Tavaly év végén tizedik alkalommal rendezte meg a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola az elmúlt évek egyik legrangosabb és legnépszerűbb versenyévé vált Illéssy Gasztro Kupát, országos ételművészeti versenyt.
Holyba Viktória a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 11.B osztályos diákja kiemelkedő eredményt ért el, ugyanis arany minősítést szerzett, illetve a zsűri különdíjban is részesítette, számolt be az elismerésről Martfű önkormányzata.
A megmérettetésen négy szakmában – szakács, pincér – vendégtéri szakember, cukrász és kereskedelmi értékesítő – lehetett indulni. A X. Illéssy Gasztro Kupára 19 településről 18 iskola, 2 képzőhely és 4 egyéni nevező érkezett, összesen 105 fő mérte össze tudását. A versenymunkák értékelését hazai és nemzetközi versenyeken elismert szakemberek végezték.
A martfűi diák eladótanulóként díszcsomagolási és ajándékkosár készítési feladatokat kapott a versenyen és kitűnően vette az akadályokat.
Képek forrása: martfu.hu